Wczytuję dane...
Polityka prywatności

Przetwarzanie danych osobowych i polityka prywatności

  1. Administratorem danych osobowych Użytkowników (Klientów) jest firma Binod Poudel World of Cashmere, zarejestrowana w CEIDG (NIP: 6793106273, REGON: 360342859, ADRES: ul. Działkowa 1, 30-854 Kraków, Polska). Kontakt z Administratorem można nawiązać poprzez e-mail info@worldofcashmere.eu lub telefonicznie 0048 693037348.
  2. Dane osobowe Użytkowników będą przetwarzane przez okres 5 lat, po tym czasie będą usuwane.
  3. Administrator przetwarza dane osobowe w celu realizacji zamówienia, obsługi zwrotów i reklamacji, fakturowania, obsługi zapytań i zgłoszeń (np. poprzez formularz kontaktowy).
  4. Dane osobowe Użytkowników nie są sprzedawane osobom trzecim. Dane te są udostępniane jedynie w celu realizacji usług i umowy (firmie kurierskiej, innemu przewoźnikowi, firmie księgowej, serwisom obsługującym płatności internetowe). Dane osobowe zgromadzone przez Administratora mogą być udostępnione odpowiednim organom państwowym na ich żądanie na podstawie odpowiednich przepisów prawa. Udostępnienie danych osobowych podmiotom nieuprawnionym może nastąpić wyłącznie za wcześniej wyrażoną zgodą lub żądaniem osoby, której dane dotyczą.
  5. Administrator przetwarza następujące dane osobowe Użytkowników:
    a) imię i nazwisko;
    b) adres korespondencyjny;
    c) numer telefonu;
    d) adres e-mail;
    e) informacje zawarte w logach systemowych w celach technicznych i statystycznych.

  6. W celu świadczenia usługi newslettera, Administrator przetwarza jedynie nazwy adresów e-mail Klientów.
  7. Przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych wymaga udzielenia odrębnej zgody.
  8. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak brak zgody na przetwarzanie danych oznaczonych jako obligatoryjne uniemożliwi wykonywanie usług przez Administratora (Sprzedawcę), w tym realizację zamówienia. 
  9. Użytkownik ma prawo do wglądu do swoich danych, prawo do ich poprawiania oraz do zażądania zaprzestania ich przetwarzania. Użytkownik znajdzie tę opcję po zalogowaniu do Sklepu w kolumnie "Moje Konto", w zakładce "Moje zgody" - "Moje dane osobowe".
  10. Zalogowany Użytkownik może w każdej chwili usunąć swoje konto (usunięte zostaną wszystkie dane osobowe przetwarzane przez Sklep oraz cofną się wyrażone zgody). Opcja ta znajduje się w kolumnie "Moje konto" - "Usuń konto". Zgodę na wysyłkę newslettera można cofnąć w kolumnie "Moje konto" - "Zmień moje dane". Klient niezalogowany swoje dane osobowe może usunąć za pośrednictwem linka przesłanego wraz z informacją o realizowanym zamówieniu w Sklepie.
  11. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się w zgodzie oraz na warunkach określonych szczegółowo w:
    a) ustawie z 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. nr 144, poz. 1204 ze zm.);
    b) ustawie z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, poz. 883 ze zm.);
    c) rozporządzeniu ministra spraw wewnętrznych i administracji z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz.U. nr 100, poz. 1024);
    d) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady EU 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r.
  12. Administrator zapewnia odpowiednie środki techniczne i organizacyjne zapewniające bezpieczeństwo danych osobowych udostępnionych przez Użytkowników, w szczególności uniemożliwiające dostęp do danych osobom trzecim lub ich przetwarzanie niezgodne z przepisami prawa, zapobiegające utracie danych, ich uszkodzenie lub zniszczenie.
  13. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  14. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  15. Na podstawie plików cookies nie jest możliwe ustalenie tożsamości Użytkownika.
  16. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    a) dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    c) utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Sklepu wpisywać loginu i hasła.
  17. Stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" oraz "stałe". Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  18. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelnienia w ramach Sklepu;
    b) pliki cookies służące do zapewniania bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    c) "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    e) "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikowi treści reklamowych dostosowanych do jego zainteresowań.
  19. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  20. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  21. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  22. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.